Anasayfa > Basın-Yayın > Haberler

TÜMYERELSEN İZMİR 1 NOLU ŞUBE TOPYEKÜN İSTİFA EDİYORUZ!

22 Eylül 2020
Okunma sayısı : 1731
TÜM YEREL SEN TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ BİR İHANETLE KARŞI KARŞIYAYIZ!
Sendika genel merkez yönetimi, 10 Eylül 2020 tarihinde, eşi benzeri görülmemiş bir karara imza atarak, İzmir 1 nolu şubemizi ikiye bölmüş ve üçüncü bir şube kurmuştur. Bu karar, şubemizi kapatmakla eşdeğerdir. 6 ay önce gerçekleşen genel merkez genel kurulunda, 'şube açma ve kapama yetkisi'ni genel merkeze veren tüzük maddesi, tüm itirazlara rağmen oy çokluğuyla kabul edilmiş, itirazlarımız üzerine kürsüye çıkarak açıklama yapma ihtiyacı duyan ve şu anda genel başkanlık makamını işgal eden kişi, "şube kapatacak kadar hain olmadıklarını" konuşmasında dile getirmiştir. Şimdi soruyoruz! Bir şubeyi kapatmak amacıyla bölmeniz, sendikal mücadeleye ihanetten başka ne anlama gelmektedir?
 
KARGOYLA GÖNDERİLEN KARAR, ACİZLİĞİN İFADESİDİR!
 
Tüm Yerel Sen İzmir 1 Nolu Şubemiz, şubenin bölünmesi kararını, 16 Eylül 2020 tarihinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önünde, "önce insan, sonra iş" diyerek, pandemideki tedbirlerin yetersizliğine dair gerçekleştirdiği eylemden 2 saat önce, şube binasına gelen kargoyla öğrenmiştir. Bu bile, alınan kararın ne denli sinsice olduğunu ortaya koymaktadır. Gerekçesiz ve hiçbir dayanağı olmayan bir kararla, var olan şubeyi ikiye bölmek, seçimle yıkamadıkları bir yönetime, atama bir yönetimle darbe vurmaktan ve seçimi kaybedenlere koltuk yaratmaktan başka bir şey değildir. Genel kuruldan sonra en yetkili organ olan Başkanlar Kurulu'nda dahi bu karar değerlendirilmemiş, açıkça tüm örgütten gizlenmiştir. Böylesine önemli bir karar, ne o şubenin üyesiyle, ne de yönetimiyle paylaşılmamış, telefonla bile bilgi verilmemiştir. Kararı alan genel merkez, aldığı kararın arkasına duramayacak kadar acziyet ve korkaklık içerisindedir.
 
TÜM YEREL SEN, KİRLİ EMELLERLE YÖNETİLECEK BİR SENDİKA DEĞİLDİR!
 
İzmir 1 Nolu Şubemizin görev alanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve ESHOT ile güneyde kalan, merkez dışındaki ilçe belediyeleridir. Üçüncü şubenin kurulmasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi bu görev alanlarından çıkartılmıştır. Şu anda İzmir 1 Nolu Şube, yalnızca ESHOT ve İZSU ile belirttiğimiz ilçe belediyelerinden sorumlu olacak, mevcut gücü bölünecektir. 
 
Şimdi soruyoruz;
 
Memuriyet hayatına İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde başlamış olan 1 nolu şubenin başkanı dahil dört yöneticisi, bu karardan sonra 3 nolu şubeye dahil olmak durumunda kalmış ve yıllarca çalışma alanı olan büyükşehir belediyesinde sendikal yetkisi kalmamıştır. Bu hangi mantıkla izah edilebilir?
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yetki tek iken, işverenin karşısında bölünmüş iki şube olması nasıl açıklanabilir?
 
İzmir'de mevcut şubeyi bölerek içinden yeni bir şube icat etmenin, sendikamızın büyümesine değil, üye kaybına hizmet edeceği ortadayken, bu denli pervasız bir karar "küçük olsun benim olsun" zihniyetinin ürünü değil midir?
 
İşverenin, yetkili sendikayı güçlendirmek için elinden geleni yaptığı ve yetkili sendikanın işverenle omuz omuza vermişçesine emekçilerin sorunlarını görmezdenen geldiği bir dönemde, yetkili sendikanın, üyelerimizin cebinden haksız ve hukuksuzca dayanışma aidatı almasına rağmen üyelerimiz, sendikamıza ve şubesine sahip çıkmaya devam etmektedir. Şubemizin yıldızının parladığı böyle bir zamanda, genel merkezin şubemizi bölerek yetkili sendikanın ekmeğine yağ sürmesi, tüm üyelerimizin iradesine yapılmış bir ihanet değil de nedir?
 
 BU HAKSIZLIĞA DUR DEMEK, TÜM ÖRGÜTÜN SORUMLULUĞUDUR!
 
Sendikal mücadelemize zarar veren bu anti demokratik karar, örgütümüzün tamamına karşı yapılmış bir darbe niteliğindedir. "Ben yaptım oldu anlayışı" ne yazık ki bugün, genel merkez yöneticilerine de sirayet etmiştir. Bu yanlışa dur demek, sadece İzmir 1 nolu şubenin değil, bu zihniyet sonucu yarın aynı duruma düşecek tüm şubelerin tarihi sorumluluğu ve görevidir. Buradan kendilerine sesleniyoruz; seçilmiş şube yönetimlerine sorulmadan, fikirleri ve onayları alınmadan, şubeler ikiye ya da üçe bölünebilir mi? Üyelerin iradesi sonucu, seçimle göreve gelmiş bir şubeyi tasfiye etmek, karar hemen şimdi düzeltilmediği takdirde kişilere değil Tüm Yerel Sen'e zarar verecektir. Bu tahribatı düzeltmek, uzun yıllar alacaktır. Çünkü emekçiler kişileri değil, sendikamızı yargılayacaktır.
 
KOLTUKLAR SİZİN, MÜCADELE BİZİM OLSUN!
 
Bugün, üyelerimizin iradesiyle seçilmiş ve Tüm Yerel Sen'in kuruluşundan bu yana emek vermiş olan İzmir 1 nolu şubenin önceki dönem genel başkanı dahil tüm yönetim, denetim, disiplin  kurulları asil ve yedek yöneticileri, temsilci ve aktivistler olarak, bizleri göreve taşıyan iradeye karşı sorumluyuz. Şimdiye kadar, üye iradesini hiçe sayan hiçbir oluşumun içerisinde bulunmadık, bundan sonra da bize inanlara karşı aynı bilinçle hareket etmeye devam edeceğiz. Koltuklar gelip geçicidir, önemli olan üyelerimizin güvenini kaybetmemektir. Şubemizi ve mücadelemizi bölen bu kararın sorumluluğu, bizim değil, kararı alan genel merkez yöneticilerinin üzerindedir. Bu karardan sonra, sendikamızın içine gireceği kaostan kendileri sorumludur. Alınan bu karardan utanç duyuyoruz. Tüm Yerel Sen'i bugünlere taşıyan üyelerimize hesap veremeyeceğimiz bu karara, kendimizle birlikte üyelerimizi de mahkum edemeyiz. Tüm bu gerekçelerle, sendikal mücadelede var olan bizler, mevcut tüm görevlerimizden çekiliyoruz. Bu süreçten sonra sendikal mücadelemiz, bu kötü niyetli zihniyete örgütümüzü teslim etmemek adına, sendikamızın onurlu bir üyesi ve neferi olarak devam edecektir.
 
 
 
 
 
 

Habere ait fotoğraflar

Şubeler Tümü
ADANA ŞUBE
Şube Başkanı : Seniha SOYLUGAN
ANADOLU ŞUBE
Şube Başkanı : MURAT OZAN GÖÇENLER
ANKARA ŞUBE
Şube Başkanı : Tuncay MUTİ
ANTALYA ŞUBE
Şube Başkanı : Demet KURUPINAR
AYDIN ŞUBE
Şube Başkanı : Mehmet BOZKURT
BALIKESİR ŞUBE
Şube Başkanı : Sezer YILDIZ
DENİZLİ ŞUBE
Şube Başkanı : ÖZKAN KARAKAYA
EDİRNE ŞUBE
Şube Başkanı : Mümin Tolgahan ARİCANLİ
ESKİŞEHİR ŞUBE
Şube Başkanı : Caner ÖZCAN
HATAY ŞUBE
Şube Başkanı : Engin Mansuroğlu
İSTANBUL 1 NOLU ŞUBE
Şube Başkanı : AYDAN SELMA ÖZKORKMAZ
İSTANBUL 2 NOLU ŞUBE
Şube Başkanı : ÖZLEM OSOY
İSTANBUL 3 NOLU ŞUBE
Şube Başkanı : TUNCAY KASARCI
İSTANBUL 4 NOLU ŞUBE
Şube Başkanı : Gürhan KEÇELİ
İSTANBUL 5 NOLU ŞUBE
Şube Başkanı : ABDÜLHAMİT PEHLİVAN
İZMİR 1 NOLU ŞUBE
Şube Başkanı : Ahmet KOLLAR
İZMİR 2 NOLU ŞUBE
Şube Başkanı : ALİ BALIK
İZMİR 3 NOLU ŞUBE
Şube Başkanı : Eyup GENÇ
KIRKLARELİ ŞUBE
Şube Başkanı : SALİH CANBAZ
Kırşehir Şube
Şube Başkanı : ERTUĞRUL VAR
Manisa Şube
Şube Başkanı : RECEP ABATAY
Mersin Şube
Şube Başkanı : SÜLEYMAN SARISOY
MUĞLA ŞUBE
Şube Başkanı : YÜCEL KILINÇ
TEKİRDAĞ ŞUBE
Şube Başkanı : Ali Şahin GÜLEN
Adıyaman İl Temsilciliği
Şube Temsilcisi : ÜNAL BAYRAM
Afyonkarahisar Temsilciliği
Şube Temsilcisi : FAHRİ SELVİ
Amasya İl Temsilciliği
Şube Temsilcisi :
Bilecik Temsilciliği
Şube Temsilcisi : FAHRETTİN DURAL
Burdur Temsilciliği
Şube Temsilcisi : MESUT ÇÖREKLİ
Çanakkale Temsilciliği
Şube Temsilcisi : HASAN ÇAĞRI KILIÇ
Diyarbakır Temsilciliği
Şube Temsilcisi : Ayhan GÜN
ELAZIĞ TEMSİLCİLİĞİ
Şube Temsilcisi : ABDÜLMUTTALİP GÜRBÜZ
GİRESUN TEMSİLCİLİĞİ
Şube Temsilcisi : Hasan YILMAZ
KAHRAMANMARAŞ TEMSİLCİLİĞİ
Şube Temsilcisi : Fatih KÖRÜK
Karabük Temsilciliği
Şube Temsilcisi : OKAN ÇAKIR
Karaman Temsilciliği
Şube Temsilcisi :
Kars Temsilciliği
Şube Temsilcisi :
KASTAMONU TEMSİLCİLİĞİ
Şube Temsilcisi : RAŞİT BALABAN
Kayseri Temsilciliği
Şube Temsilcisi : TAYFUN DİNÇER
Kocaeli Temsilciliği
Şube Temsilcisi : CİHAN ALKAN
Konya Temsilciliği
Şube Temsilcisi : HASAN YALÇINKAYA
Malatya Temsilciliği
Şube Temsilcisi : İLKER GÖKTAŞ
Nevşehir İl Temsilciliği
Şube Temsilcisi : GAZANFER YAPAR
Niğde Temsilciliği
Şube Temsilcisi : Recep Üstüntaş
Ordu Temsilciliği
Şube Temsilcisi : YUSUF BAŞTA
Osmaniye Temsilciliği
Şube Temsilcisi :
Samsun Temsilciliği
Şube Temsilcisi : TÜRKER DİZDAR
Sinop Temsilciliği
Şube Temsilcisi : MURAT ERSOY
Sivas Temsilciliği
Şube Temsilcisi : Şevki KABASAKAL
Tokat Temsilciliği
Şube Temsilcisi : BÜLENT TÜREM
Trabzon Temsilciliği
Şube Temsilcisi : İSMAİL ÖZDEMİR
Uşak Temsilciliği
Şube Temsilcisi : KENAN KARA
Yalova Temsilciliği
Şube Temsilcisi :
Yozgat Temsilciliği
Şube Temsilcisi :
Zonguldak Temsilciliği
Şube Temsilcisi : MELİH KUMBAS
Hızlı Erişim
Bilgi & Belgeler Tümü