Anasayfa > Basın-Yayın > Haberler

İZMİR BÜYÜKŞEHİR GENEL SEKRETERİ PERVİN ŞENEL GENÇ İLE GÖRÜŞTÜK

30 Ocak 2015
Okunma sayısı : 2002

Sendikamız Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Doğan KOÇ, Şube Başkanımız Dr. Hakan KIRAN ile Örgütlenme Sekreterimiz Ergül GÜLMEZ’den oluşan heyetimiz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel GENÇ’i ziyaret ettiler.

rn

Ülkemizde emekçilerin hakkının gasp edildiğini, yolsuzluk ve hukuksuzlukların meşru hale getirilerek AKlandığını dile getiren Tüm Yerel-Sen Genel Başkanımız Doğan KOÇ, kamu emekçilerinin mevcut iktidar döneminde sefalete terk edildiğine dikkati çekerek “Bu anlayışı yerelde özellikle sosyal demokrat belediyelerde böyle görüşmelerle çözebileceğimize inanıyoruz. Onun için buradayız” dedi. 4688 sayılı sözde toplu sözleşme kanunuyla; 2016 yılından itibaren belediyelerde sosyal denge sözleşmesi yapılmasının engellenmek istendiğini belirten KOÇ, “Gerek sendika, gerek ise konfederasyonumuz Birleşik Kamu İş olarak bu konuda hakkımızı Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi dahil yargıda aramak adına gereken süreci başlattık. Sözleşmeleri ortadan kaldırmayı amaçlayan yasanın ilgili maddelerine karşı yargı yoluna başvuran ilk ve tek sendikayız. Öte yandan ‘Haklar Yasalardan Önce Gelir’ anlayışıyla önümüzdeki dönemde Türkiye genelinde gerçekleştireceğimiz eylemlerle; bu hakkımıza sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

rn

 

rn

EŞREFPAŞA VE İTFAİYEDE ÜCRETSİZ YEMEK YARDIMI

rn

Eşrefpaşa Hastanesi’nde çalışan emekçilerin ilgili mevzuat gereği yemek yardımından ücretsiz yararlanması için daha önceden sendikamızın yazılı başvurusu olduğunu hatırlatan Şube Başkanımız KIRAN, bu konuda çalışmaların başladığı bilgisi üzerine, konunun mahkemeye taşımadan çözümlenebileceğini görmekten mutlu olduğumuzu söyleyerek, “Son olarak 2015 bütçesine konulmadığı için yemek yardımının başlamadığı ve bu konuda hazırlık yapıldığı bilgisini almıştık. ” dedi. Genel Sekreter Sayın Pervin Şenel GENÇ, bu konuda çalışmaların devam ettiğini ve Eşrefpaşa çalışanlarının yanı sıra, İtfaiye emekçilerinin de yemek yardımından ücretsiz yaralanması için hazırlıklarının son aşamaya geldiğini aktardı.

rn

 

rn

YEMEK YARDIMI TÜM EMEKÇİLERİN HAKKIDIR

rn

Diğer yandan, Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği’nde olmasına rağmen çalışanlara yemek yardımı yapılmadığını söyleyen Şube Başkanımız Hakan KIRAN, “Bu haktan tüm çalışanların yararlanması için idaremize yaptığımız başvurudan yanıt alamayınca konuyu 5 Ocak 2015 tarihinde İzmir 5. İdare Mahkemesine taşımak zorunda kaldık. Diliyoruz ki çalışanların yemek hakkı mahkemeye gerek kalmadan tanınır. İtfaiye ve Eşrefpaşa’da başlattığınız güzel uygulamanın belediye emekçilerinin tamamını kapsayacağını görmek istiyor ve böyle konuların karşılıklı diyalog yoluyla çözülmesinden yana olduğumuzu bilmenizi istiyoruz” açıklamasında bulundu.

rn

 

rn

ULAŞIM KARTI TALEBİ

rn

Şube Başkanımız Hakan KIRAN, belediye emekçilerinin ulaşımdan ücretsiz yararlanmak adına ulaşım kartı taleplerinin olduğunu hatırlatarak, bu konuda gerekli adımın atılmasını yineledi.

rn

Genel Sekreterimiz Sayın Pervin Şenel GENÇ’te 44 binişlik kart vermek gibi bir formül bulduklarını ama bunun sözleşme döneminde yetkili sendika tarafından kabul edilmediğini kaydetti. Şube Başkanımız KIRAN’da konunun önemine değinerek, “Mayıs 2015’te yetkiyi aldığımızda önceliklerimizden olan bu sorunu karşılıklı olarak çözeceğiz” ifadesini kullandı.

rn

 

rn

ŞUBE BAŞKANI KIRAN, “ SAĞLIK HATA KALDIRMAZ”

rn

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimliği tarafından nöbet usulü çalışanlar için yeni başlatılan çalışma saatleri uygulamasının hataları da beraberinde getireceğine dikkati çeken Şube Başkanımız Dr. Hakan KIRAN; hastanede nöbet usulü çalışanların daha önce hafta içi 16 saat şeklinde olan çalışma düzeninin, 24 saate çıkarılmış olmasının emekçileri yıpratacağı gibi hata yapmalarına da neden olabileceğini kaydederek, “Sağlık hata kaldırmaz. İzmirliler bize güvenerek hastanemize geliyorlar. Böyle bir durumda bunun sorumluluğu emekçilerin olamaz. Bu uygulamadan bir an önce vazgeçileceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

rn

 

rn

YILLIK İZİN KULLANMADA “GÜN SINIRLAMASI” KONUSU

rn

Görüşme sırasında; bazı birimlerde yıllık izin kullanımında emekçilerin birim amirleri tarafından “gün sınırlaması” sorunuyla karşılaştıklarını anlatan Tüm Yerel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanımız Dr. Hakan KIRAN, izinlerin en fazla 5 gün ya da 10 gün şeklinde kullanımına yönelik bir kısıtlamanın 657 sayılı kanunda yeri olmadığına dikkati çekti. Devlet Personel Başkanlığı’nın görüşünün de bu yönde olduğunu ifade eden Şube Başkanımız KIRAN, “İzinler çalışanların yasal bir hakkıdır. Amirin yetkisi izinin ne zaman kullanılacağına ilişkindir. Ancak belli bir gün ile sınırlandırılması yasal değildir. İzinlerin gün sınırlaması olmadan kullandırılması gerekmektedir.” sözünü kullandı. Sorunların yaşandığı yerleri de Sayın Genel Sekreterimize ileterek, problemin giderilmesini talep etti.

rn

 

rn

ZABITADA HALDE ROTASYON İSTEĞİ

rn

Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda sebze halinde görevli zabıta emekçilerinin; fazladan bir ödeme almasından kaynaklı bu görev yerinde -iş barışını bozmamak adına- belirli aralıklarda rotasyon uygulanması gerektiğini savunan Şube Başkanımız KIRAN, bu hususta Zabıta Dairesi Başkanımız Sayın Şemi ALBAT’la da görüşüldüğünü ve kendisinden ilgili konuda düzenleme yapılacağı sözünü aldığımızı belirtti.

rn

 

rn

BELEDİYE EMEKÇİSİ SPORCULARIMIZA DESTEK İSTEĞİ

rn

Belediyemizin sporla ilgili önemli başarılara imza attığını görmekten mutluluk duyduğumuzu dile getiren Şube Başkanımız KIRAN, belediyemizde görevli bazı arkadaşlarımızın sporda önemli başarıları olduğunu fakat bunların bilinmediğini açıkladı. Örnek olarak; zabıtada çalışan üyemiz Durmuş GÖKÇE’yi gösteren KIRAN, “Bu arkadaşımız Kick Boks, Muay Thai gibi dövüş sporlarında Avrupa ve Türkiye Şampiyonu aynı zamanda Milli Takım Antrenörü. Böyle arkadaşlarımıza belediyemizden destek bekliyoruz.” diye konuştu.

rn

 

rn

Tüm Yerel –Sen Olarak; Emekçilerin Sorunlarının Takipçisi Olacağız

rn

 

rn

YAŞASIN EMEK MÜCADELESİ!

rn

YAŞASIN TÜM YEREL-SEN!

rn

YAŞASIN BİRLEŞİK KAMU İŞ!

Habere ait fotoğraflar

Şubeler Tümü
ADANA ŞUBE
Şube Başkanı : Seniha SOYLUGAN
ANADOLU ŞUBE
Şube Başkanı : MURAT OZAN GÖÇENLER
ANKARA ŞUBE
Şube Başkanı : Tuncay MUTİ
ANTALYA ŞUBE
Şube Başkanı : Demet KURUPINAR
AYDIN ŞUBE
Şube Başkanı : Mehmet BOZKURT
BALIKESİR ŞUBE
Şube Başkanı : Sezer YILDIZ
DENİZLİ ŞUBE
Şube Başkanı : ÖZKAN KARAKAYA
EDİRNE ŞUBE
Şube Başkanı : Mümin Tolgahan ARİCANLİ
ESKİŞEHİR ŞUBE
Şube Başkanı : Caner ÖZCAN
HATAY ŞUBE
Şube Başkanı : Engin Mansuroğlu
İSTANBUL 1 NOLU ŞUBE
Şube Başkanı : AYDAN SELMA ÖZKORKMAZ
İSTANBUL 2 NOLU ŞUBE
Şube Başkanı : ÖZLEM OSOY
İSTANBUL 3 NOLU ŞUBE
Şube Başkanı : TUNCAY KASARCI
İSTANBUL 4 NOLU ŞUBE
Şube Başkanı : Gürhan KEÇELİ
İSTANBUL 5 NOLU ŞUBE
Şube Başkanı : ABDÜLHAMİT PEHLİVAN
İZMİR 1 NOLU ŞUBE
Şube Başkanı : Ahmet KOLLAR
İZMİR 2 NOLU ŞUBE
Şube Başkanı : ALİ BALIK
İZMİR 3 NOLU ŞUBE
Şube Başkanı : Eyup GENÇ
KIRKLARELİ ŞUBE
Şube Başkanı : SALİH CANBAZ
Kırşehir Şube
Şube Başkanı : ERTUĞRUL VAR
Manisa Şube
Şube Başkanı : RECEP ABATAY
Mersin Şube
Şube Başkanı : SÜLEYMAN SARISOY
MUĞLA ŞUBE
Şube Başkanı : YÜCEL KILINÇ
TEKİRDAĞ ŞUBE
Şube Başkanı : Ali Şahin GÜLEN
Adıyaman İl Temsilciliği
Şube Temsilcisi : ÜNAL BAYRAM
Afyonkarahisar Temsilciliği
Şube Temsilcisi : FAHRİ SELVİ
Amasya İl Temsilciliği
Şube Temsilcisi :
Bilecik Temsilciliği
Şube Temsilcisi : FAHRETTİN DURAL
Burdur Temsilciliği
Şube Temsilcisi : MESUT ÇÖREKLİ
Çanakkale Temsilciliği
Şube Temsilcisi : HASAN ÇAĞRI KILIÇ
Diyarbakır Temsilciliği
Şube Temsilcisi : Ayhan GÜN
ELAZIĞ TEMSİLCİLİĞİ
Şube Temsilcisi : ABDÜLMUTTALİP GÜRBÜZ
GİRESUN TEMSİLCİLİĞİ
Şube Temsilcisi : Hasan YILMAZ
KAHRAMANMARAŞ TEMSİLCİLİĞİ
Şube Temsilcisi : Fatih KÖRÜK
Karabük Temsilciliği
Şube Temsilcisi : OKAN ÇAKIR
Karaman Temsilciliği
Şube Temsilcisi :
Kars Temsilciliği
Şube Temsilcisi :
KASTAMONU TEMSİLCİLİĞİ
Şube Temsilcisi : RAŞİT BALABAN
Kayseri Temsilciliği
Şube Temsilcisi : TAYFUN DİNÇER
Kocaeli Temsilciliği
Şube Temsilcisi : CİHAN ALKAN
Konya Temsilciliği
Şube Temsilcisi : HASAN YALÇINKAYA
Malatya Temsilciliği
Şube Temsilcisi : İLKER GÖKTAŞ
Nevşehir İl Temsilciliği
Şube Temsilcisi : GAZANFER YAPAR
Niğde Temsilciliği
Şube Temsilcisi : Recep Üstüntaş
Ordu Temsilciliği
Şube Temsilcisi : YUSUF BAŞTA
Osmaniye Temsilciliği
Şube Temsilcisi :
Samsun Temsilciliği
Şube Temsilcisi : TÜRKER DİZDAR
Sinop Temsilciliği
Şube Temsilcisi : MURAT ERSOY
Sivas Temsilciliği
Şube Temsilcisi : Şevki KABASAKAL
Tokat Temsilciliği
Şube Temsilcisi : BÜLENT TÜREM
Trabzon Temsilciliği
Şube Temsilcisi : İSMAİL ÖZDEMİR
Uşak Temsilciliği
Şube Temsilcisi : KENAN KARA
Yalova Temsilciliği
Şube Temsilcisi :
Yozgat Temsilciliği
Şube Temsilcisi :
Zonguldak Temsilciliği
Şube Temsilcisi : MELİH KUMBAS
Hızlı Erişim
Bilgi & Belgeler Tümü