Mart: Kadının Emeğiyle Büyüyen Dünya
Ellerini toprağa değdiren bir kadın düşün… Parmaklarının arasından fışkıran hayat, toprağın kokusuna karışıyor. O, sadece bir çiçek değil, umut ekiyor geleceğe.
Bir hastane koridorunda, uykusuz gözleriyle hastasına şefkatle dokunan bir kadın düşün… Yorgun ama dimdik, sevgiyle, inançla hayat veriyor.
Sabahın köründe çocuklarını uyandırıp işe yetişmeye çalışan bir kadın düşün… Bir eliyle kahvaltıyı hazırlar, diğer eliyle saçlarını toplar, aklında hep “bugün daha iyi bir hayat için ne yapabilirim?” sorusu.
Ve bir de bir sınıfta, geleceği inşa eden bir kadın düşün… Kalem tutan minik ellere hayaller aşılıyor, ışıl ışıl bakan gözlere umut ekiyor.
Kadın, sadece çalışan değil, üretendir. Kadın, sadece var olan değil, var edendir. Kadın, sadece katlanan değil, değiştiren, dönüştürendir. Ve onu anlayan, emeğini gören, el üstünde tutan erkekler de bu yolun bir parçasıdır.
Bugün, hayatın her alanında iz bırakan kadınların günü! Sadece ekmeği için değil, hakkı için de direnen kadınların günü! Sesini duyurmak isteyen, emeğiyle dünyayı güzelleştiren, “Ben buradayım!” diyen tüm kadınların günü!
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun!